Zij-instroom in Beroep - leraar voortgezet onderwijs

Wilt u aan de slag in een van de meest betekenisvolle beroepen die er zijn? Wilt u een onvergetelijke rol spelen in het leven van leerlingen? Word dan leraar in het voortgezet onderwijs! Daarmee staat u aan de basis van de ontwikkeling van leerlingen en bent u betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als u wordt opgeleid in Amsterdam.

Voordat u zich aanmeldt voor het zij-instroomtraject, dient u eerst een geschiktheidsonderzoek te doen.

Het zij-instroomtraject is een opleidingstraject voor hbo- en wo-afgestudeerden waarmee u in maximaal twee jaar de bevoegdheid leraar tweedegraads behaalt. U kunt deelnemen aan dit traject als u een baan heeft als onbevoegd leraar in het voortgezet onderwijs.

Door middel van een geschiktheidsonderzoek kijken we of u toegelaten kan worden tot het traject. Na een positieve beoordeling ontvangt u een geschiktheidsverklaring. U kiest vervolgens een instelling waar u het opleidingstraject volgt. Voordat u aan het opleidingstraject begint, sluit u met de opleiding een persoonlijke scholings- en begeleidingsovereenkomst. Dit is onderdeel van de tripartite-overeenkomst tussen u als zij-instromer, de werkgever en de opleiding.

Op deze pagina informeren wij u over het opleidingstraject voor zij-instromers (scholing en begeleiding) dat de HvA lerarenopleidingen tweedegraad aanbiedt.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 24 december 2021