Hogeschool van Amsterdam
 

Program Management

De ICT-cursus Program Management van de Hogeschool van Amsterdam richt zich op de implementatie van ICT-systemen in een complexe omgeving. Deelnemers zijn na de cursus in staat complexe programma’s als consultant te ondersteunen of eenvoudigere programma’s zelf succesvol te begeleiden.

De cursus Program Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die als programmamanager een organisatie willen adviseren over succesvolle implementatie van ICT-systemen in een complexe omgeving.

De cursus Program Management richt zich op de implementatie van ICT-systemen in een complexe omgeving. Hierbij kijk je naar alle aspecten die te maken hebben met het invoeren en in gebruik nemen van een nieuw systeem in een organisatie. De kernvraag is: hoe kan een nieuw systeem succesvol geïntegreerd worden in een organisatie?

Program Management heeft betrekking op alle activiteiten die nodig zijn om een succesvol gebruik van een informatiesysteem te garanderen. Het voortraject begint met het inzichtelijk maken van de informatiebehoefte van de organisatie en eindigt pas als het informatiesysteem succesvol in gebruik is genomen en het beheer is overgedragen binnen de organisatie.

Na het volgen van deze cursus ben je in staat complexe programma’s als consultant te ondersteunen of eenvoudigere programma’s zelf succesvol te begeleiden.

Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

 • ICT-implementatie
  ICT-implementatie behandelt de impact van een groot programma op de organisatie
 • Programmamanagement
  Programmamanagement gaat over het proces: hoe manage je een programma?
 • Testen
  Testen gaat in op het eindgebruikersperspectief. Hoe zorg je dat wat je oplevert uiteindelijk wordt geaccepteerd door de gebruiker?
 • Recht
  Recht geeft een brede inleiding in de juridische aspecten van een implementatie. Bij programma’s is vaak sprake van samenwerkingsverbanden in internationale context
 • Crosscultural business skills
  Crosscultural business skills besteedt aandacht aan landeigen communicatiepatronen, leiderschapsstijlen en vergader- of onderhandelingsvaardigheden

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Software Engineering.

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 12 tot 16 uur per week aan zelfstudie.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

€ 4.235,50

Na succesvolle afronding van de cursus Program Management krijg je het hbo-certificaat Program Management van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

De cursus Program Management wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 31 augustus 2020 starten? Meld je dan uiterlijk op 24 augustus 2020 aan via de aanmeldbutton.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 21 juli 2020