Sustainability

Zoek je een cursus duurzaam ondernemen? Wil je leren hoe je maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) integreert in je dagelijkse handelingen op het werk? Wil jij met een heldere visie en doel duurzaam ondernemen en zo bijdragen aan een betere wereld en leefomgeving? Volg dan de cursus Sustainability op hbo-niveau.

De wereld verandert snel en de welvaart trekt zijn sporen in onze samenleving en het milieu. Duurzaamheid is een groot goed geworden, tegenwoordig moet je als profit, non-profit of NGO wel bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar hoe pak je dat aan? De ontwikkeling van theorieën en methoden om duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering gaan snel. Tijdens de cursus Sustainability leer je duurzaam ondernemen en maatschappelijk verantwoord denken én handelen. Ook kun je na de cursus situaties herkennen waarin duurzaamheid van toegevoegde waarde kan zijn.

Voor wie?

De cursus Sustainability is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je effectiever duurzaam onderneemt in de praktijk. Deze cursus is op hbo-niveau.

Inhoud cursus Sustainability

Deze cursus staat in het teken van duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Wat leer je tijdens deze cursus?

  • Theorieën en principes van duurzaam ondernemen
  • Innovatietechnieken voor duurzame productontwikkeling
  • Ethiek en wet- en regelgeving op het gebied van MVO
  • Het beschrijven van een goede transfer op onderwerpen met betrekking tot je eigen organisatie
  • Adviezen schrijven voor verbetering maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Het opstellen van een eenvoudig businessplan voor een nieuw idee.

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, waaronder een tentamen, businessplan en een transferdossier over duurzaam ondernemen.

Collegetijden, studieduur en kosten

De avondcursus start op dinsdag 19 april 2022. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond (18.40-22.00 uur). De cursus duurt tien weken, waarvan 7 weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 1.400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma. Daarnaast heb je een diploma Nima-A of en enige jaren werkervaring in een marketingomgeving. Basiskennis van marketing is een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Sustainability over duurzaam ondernemen via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via hva.nl/minoren.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie. De cursus Sustainability is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 februari 2022