Neuromarketing

Hoe overtuig je je klanten beter en sneller? Gebruik jij al neuromarketing in de marketingstrategie van jouw bedrijf of ben je op zoek naar een opleiding Neuromarketing? In deze cursus Neuromarketing maak je kennis met deze nieuwe trend op marketinggebied. Alles wat je leert tijdens deze marketingcursus, kun je direct toepassen in je werk.

Voor wie is de cursus Neuromarketing?

De cursus Neuromarketing is bedoeld voor professionals die willen leren hoe je klanten effectiever kunt informeren en beïnvloeden met gebruik van neuromarketingtechnieken. Je leert hierbij hoe je marketingtools beter en efficiënt inzet.

Onderwerpen opleiding: onderzoekstechnieken en ethiek

Je ontdekt hoe het brein, emoties, motivaties en visueel vermogen werken. En dat ons onbewuste brein een veel belangrijkere rol speelt bij beslissingen en keuzes dan het bewuste. Tijdens de cursus leer je inzichten vanuit de neurofysiologie combineren met marketingkennis. Je kruipt in de huid van een neuromarketeer en leert hoe je resultaten uit neuro-onderzoek toepast in de marketing. Wat leer je nog meer tijdens de cursus?

  • Herkennen van kennis en begrippen van de onderzoekstechnieken van neuromarketing
  • Oordelen over claims uit de neuromarketing
  • Neuromarketing toepassen in het marketing- en communicatiebeleid van een organisatie
  • Ethische aspecten van de neurowetenschap toepassen in de marketing.

De toetsvormen bestaan uit een tentamen, een ethiekopdracht en een implementatieplan voor neuromarketing.

Collegetijden, studieduur en kosten

De avondcursus Neuromarketing start op start op dinsdagavond 19 april 2022 en de dagcursus op zaterdag 23 april 2022. De cursus duurt tien weken, waarvan zeven weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond (18.40-22.00 uur) of op zaterdag (10.00-16.40 uur). De gemiddelde studiebelasting is 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 1.400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 100.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Toelating hbo cursus Neuromarketing

Deze neuromarketingcursus is op hbo-niveau. Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en 2 jaar werkervaring nodig. Daarnaast is basiskennis van marketing een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Neuromarketing via de inschrijfbutton op deze pagina. Inschrijven kan uiterlijk tot 1 april 2021. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden en een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

HvA-studenten

Ben je HvA-student en heb je interesse in de cursus Neuromarketing? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Wil je verder studeren?

Zoek je meer dan alleen een korte opleiding Neuromarketing of cursus? Overweeg je om je carrière een impuls te geven met een hbo-diploma? Bekijk dan onze deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie. Deze cursus Neuromarketing is hier onderdeel van.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 februari 2022