Archivistiek voor niet-archivarissen

Archiefinstellingen werken samen met andere erfgoedaanbieders, zoals bibliotheken, musea of documentatiecentra. Steeds meer medewerkers hebben geen archivistische, maar een andere achtergrond. De seminarcyclus biedt een kennismaking met de hoofdlijnen van de moderne archivistiek. In tien seminars van drie uur krijgt u een overzicht van elk deelterrein door een deskundige uit de praktijk.

Cursusopzet

In de cursus komen in vijf dagen de volgende tien seminars aan bod:

• Organisatie van het archiefwezen
  • Toegankelijkheid
  • Toegankelijk maken
  • Kwaliteit
  • Digitale duurzaamheid
  • Grootschalige digitalisering
  • Archiveringssystemen
  • Openbaarheid
  • Waardering en selectie
  • Afronding en samenhang

Doelgroep

De seminarcyclus is gericht op stafmedewerkers of leidinggevenden zonder archivistische achtergrond, die werken bij archiefdiensten, regionaal historische centra, musea of bibliotheken. Ook voor informatieprofessionals.

Deze seminarcylus op hbo+ niveau is geen bijscholing voor medewerkers die archivistische taken uitvoeren. Daarvoor biedt de opleiding tot archivaris een passend opleidingsperspectief.

• start : woensdag 8 september 2021
  • cursusdata : 8, 22 september, 6, 27 oktober en 3 november 2021
  • Tijden: 09.30 - 16.30 uur

€ 2.000,-- (incl. studiemateriaal en lunch)