Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

mw.  A.E. Kuijper (Annika) MA

management- en onderzoeksmedewerker

Annika Kuyper werkt als onderzoeker bij het lectoraat Crossmedia en is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten. Tevens doet ze de project en lectoraat ondersteuning voor het lectoraat Crossmedia. Het lectoraat Crossmedia staat onder leiding van lector Harry van Vliet en onderzoekt de manieren waarop organisaties met hun publiek kunnen communiceren. 

Naast haar werkzaamheden bij het Lectoraat Crossmedia houdt Annika zich bezig met de organisatie van de jaarlijkse studenten- en medewerkers verkiezingen van de Medezeggenschapsraad, die het Centraal Stembureau uitvoert. 

Hiervoor heeft Annika gewerkt als projectmedewerker en HOIO (Hogeschool Onderzoeker In Opleiding) bij het lectoraat E-discovery. Daar heeft zij onderzoek gedaan op het gebied van E-discovery readiness. Naast haar taken als projectmedewerker en assistant onderzoeker hield Annika zich bezig met de organisatie van het jaarlijkse symposium en andere evenementen binnen het lectoraat.

Voor het MediaLAB Amsterdam deed Annika een afstudeeronderzoek over het ontsluiten van digitaal foto- en videomateriaal voor bezoekers en inwoners van Amsterdam. Daarbij werd bekeken op welke manier archiefbeeld toegankelijk kan worden gemaakt in de publieke ruimte. In samenwerking met een internationaal team ontwikkelde Kuyper daarvoor een werkend prototype.

Annika volgde de opleiding Informatiemanagement. Ze deed de minor E-discovery en studeerde in 2010 af op het onderwerp E-discovery readiness. Aansluitend rondde ze de BA en MA opleiding New Media and Digital Cultures (afstudeerrichting Nieuwe Media) aan de Universiteit van Amsterdam af. Ze studeerde bij de UvA af op het gebied van AR beleving door middel van het gebruik van Google Glass.