Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

dhr.  B.J.A. Krose (Ben)

Lector Digital Life

Ben Krose is lector bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) bij het Instituut voor Informatica.

Zijn onderzoek richt zich op de technologie en het gebruik van intelligente sensor- en camerasystemen om activiteiten van mensen waar te nemen, voornamelijk op de gebieden gezonde lifestyle en de openbare ruimte. Hij leidt de Digital Life-groep met ongeveer twaalf onderzoekers, zowel promovendi als post-docs, aan de UvA en de HvA. Met zijn groep publiceerde hij meer dan 33 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften, gaf hij vijf boeken uit en schreef hij meer dan honderd conferentiebijdragen.

Krose heeft een patent op multi-camera surveillance. Hij is reviewer van EU-projecten, zit in de editorial board van twee wetenschappelijke tijdschriften en is lid van de IEEE, ACM en de Nederlandse Vereniging voor Kunstmatige Intelligentie.

Hij promoveerde aan de TU Delft en werkte daarna enige jaren aan het California Institute of Technology in de Verenigde Staten.