Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

dhr.  W.J.C. Groot (Wouter) MA

Onderzoeker

Wouter Groot MA (1981) werkt bij het lectoraat Crossmedia als coördinator en onderzoeker op het gebied van Business Model Innovatie voor de Creatieve Industrie. Zijn aandachtsgebied is de Media sector waarmee hij samen relevante onderzoeksprojecten ontwikkelt en uitvoert. De ontwikkelde kennis en tooling is direct toepasbaar voor ondernemers in deze sector en het onderwijs aan de HvA.

Hij begon zijn loopbaan bij televisieproducent Endemol. Daar was hij verantwoordelijk voor meerdere televisieproducties in de rol van producer. Deze praktijk ervaring bouwde hij uit met ervaring op het gebied van advies, management en organisatieontwikkeling in de creatieve industrie en onderwijs door te gaan werken voor een groot advies bureau.

Met de kennis van de creatieve industrie op praktisch-, beleids- en managementniveau werd het mogelijk om verschillende grote onderzoeksprojecten voor diverse lectoraten binnen de Hogeschool Utrecht op te zetten en vorm te geven als projectleider. Multidisciplinaire samenwerking, diensten innovatie en Business Model Innovatie zijn daarbij de leidende thema’s geweest. Het project Every Picture Tells a Story werd beloond met een Raak Award in 2014.

Sinds 2013 is de samenwerking tussen beroepenveld, onderzoek en het onderwijs robuuster neergezet met de ontwikkeling en opbouw van het Center of Expertise Creatieve Industrie in Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor de opbouw en het ontwikkelen van verschillende projecten rondom diensten innovatie. Deze kennis neemt hij mee naar de HvA.

Groot behaalde zijn Mastertitel Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed historisch onderzoek naar de invloed van propandafilms in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog.