Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Succesvol Crypto Design Awards 2016 in Paradiso

29 nov 2016 15:42 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

In een vol Paradiso werden afgelopen vrijdag 25 november de Crypto Design Awards uitgereikt. De Crypto Design Challenge is een initiatief van het MOTI in Breda en werd georganiseerd in samenwerking met het Institute of Network Cultures en het Citizen Data Lab van de Hogeschool van Amsterdam.

De internationale Crypto Design Challenge is een oproep voor designers, kunstenaars, onderzoekers en visionairen om het diepe web een nieuw gezicht te geven. In Paradiso werden de 15 genomineerden tentoongesteld. In aanloop naar de prijsuitreiking gaven ontwerpers en denkers als Constant Dullaart, Ingrid Burrington, Harry Halpin, Metahaven en Tijmen Schep presentaties en performances. Yinan Song was de winnaar van de juryprijs. Haar project Deeply is een SD kaart met daarop het privacy vriendelijke besturingssysteem Tails, verpakt als een condoom. De favoriet van het publiek was Julia Janssen. Haar speculatieve systeem Bank of Online Humanity combineert het eigendomsrecht van persoonlijke informatie met het onvoorwaardelijke basisinkomen.

De Crypto Design partners zijn:

Amsterdam Creative Industries Network, SETUP, KabK, Royal Academy of Arts, Z33 House for Contemporary Art, Avans University of Applied Sciences, iMal.org, Flemish Arts Centre De Brakke Grond, LUCA School of Arts, Privacy Lab/Creating 010, WdKA, Waag Society, ArtEZ University of the Arts, GDFB, Het Nieuwe Instituut, Next Nature Network, Eindhoven University of Technology, Mediamatic, and WORM.