kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

BAMBEA bij kick off MRA als health innovation hotspot

8 jun 2016 15:52 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op maandag 6 juni organiseerden de innovatieregio’s in Nederland hun eigen programma’s voorafgaand aan de eHealth Week. Dit was de uitgelezen dag om te laten zien welke innovatieve kracht de Metropoolregio Amsterdam in huis heeft op het gebied van gezondheid en health innovation.

Na een inleiding door wethouder Eric van der Burg werd met een aantal korte pitches een overview gegeven van wat er allemaal gebeurt rondom gezondheid en innovatie in de MRA: Cinnovate, Cordaan, IBM, Achmea, de Waag Society, GGD, HvA, AMC en startups Scyfer en Pacmed presenteerden ieder een van hun projecten.

Digital Life onderzoeker Joey van der Bie presenteerde het  BAMBEA project over gezond bewegen met beacons. De interesse vanuit het publiek was groot; de pitch bracht een aantal vragen naar boven en leidde tot interessante discussies tijdens de borrel.