Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Lectoraat Games & Play vertegenwoordigd bij SXSW in maart 2015

12 dec 2014 11:40 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Onderzoekers Joris Dormans en Karel Millenaar gaan een workshop geven bij SXSW in maart 2015 over ''Narrative in open game worlds''. Het is een workshop waar zij de creatieve krachten van de participanten in gaan zetten om tot nieuwe game en narratieve structuren te komen.

De onderzoekers, werkzaam bij het lectoraat Games & Play, hebben voor het geven van de workshop een subsidie vanuit het stimuleringsfonds aangevraagd en toegekend gekregen. South by Southwest (afgekort tot SXSW) is een festival dat sinds 1987 jaarlijks in de lente wordt gehouden in Austin (Texas) in de Verenigde Staten.

Voor de workshop nodigen ze participanten uit die niet alleen met games bezig zijn, maar juist ook vanuit andere domeinen bezig zijn met verhaal. De onderzoekers zullen deelnemers aan de workshop een speelbare fysiek prototype laten maken en gaan dit met elkaar spelen. Op deze manier proberen Dormans en Milenaar de diverse kennis niveaus en taalbarrieres te overstijgen door over de speelbare ontwerpen te discussieren in plaats van abstracte discussies te voeren. Hopelijk leiden de resultaten tot nieuwe inspirerende ideeen en ontwerpstrategien.