Het Wibauthuis is weer open

26 mrt 2024 09:15 | Afdeling Communicatie

Vandaag, dinsdag 26 maart, is het Wibauthuis weer open en veilig toegankelijk. Aan de voorkant op de Wibautstraat loop je onder de steigers door naar de ingangen over de stoep.

Het Wibauthuis staat rondom voor een deel in de steigers. De komende weken zal de steigerbouw verder de hoogte in gaan. Dan wordt de kans op overlast binnen het gebouw groter. Als er te veel geluidsoverlast plaatsvindt, roosteren we lessen en evenementen om naar andere ruimtes binnen het gebouw of naar andere locaties. Toetsen zijn of worden al zoveel mogelijk niet meer in het Wibauthuis gepland.

Waarschijnlijk wordt rond half april het hoogste punt met de steigerbouw bereikt. Als de steiger gereed is, gaan deskundigen bepalen wat de schade precies is en hoe de gevels het beste hersteld kunnen worden. Daarna begint het herstel.

Het ziet er daarom naar uit dat het Wibauthuis nog een behoorlijke tijd in de steigers blijft staan, totdat we zeker weten dat alle gevelonderdelen goed vastzitten.

Afgelopen weekend is begonnen met het Wibauthuis in de steigers te zetten. Vrijdag bleek dat veel gevelonderdelen niet goed vastzaten. In overleg met de gemeente is gelijk gestart met steigerbouw om risico’s te beperken. Het Wibauthuis moest maandag 25 maart dicht omdat de steigerbouw eerst in de ingangen veilig moest stellen.