Studenteninitiatief Greenbites wint de Go Game Changers Award

9 jun 2023 14:56 | Afdeling Communicatie

Het studenteninitiatief Greenbites heeft de juryprijs gewonnen tijdens de GO Game Changers Awards. Het studentteam van de Digital Society School kreeg de prijs voor hun project om een tracking- en monitoringsysteem te ontwikkelen en zo de CO2-uitstoot in de voedsel- en toeleveringsketen van de HvA-campus inzichtelijk te maken en te verminderen.

De GO Game Changers Awards werden op 8 juni voor de zesde keer georganiseerd door GO HvA. De feestelijke uitreiking vond deze keer plaats in het Creative Business Lab op de Business Campus. Studenten van verschillende faculteiten hadden hun duurzame projecten ingezonden om kans te maken op de juryprijs of de publieksprijs. Voorafgaand aan de uitreiking waren alle deelnemende projecten te zien tijdens een posterpresentatie in het Kohnstammhuis en in het Corry Tendeloohuis.

Gelet op presentatie, motivatie en uitvoerbaarheid

Na een spannende ronde met pitches door de vijf genomineerde teams voor de juryprijs koos de jury Greenbites als winnaar. De jury bestond deze editie uit Ineke Bussemaker (decaan Faculteit Business & Economie en portefeuillehouder duurzaamheid), Lucas Andreacchio Corrado en Nicole Cini Stepancic (oprichters Bluehouse World, een duurzame marktplaats) en David Even (oprichter PRIMAL Soles, circulaire inlegzolen van kurk). De jury heeft bij de keuze gelet op presentatie, motivatie en uitvoerbaarheid van het project.

Jurylid David Even over het winnende project: “Het gaat bij Greenbites niet alleen om het product dat ze leveren, het gaat ook om het bewustzijn dat ze creëren. Ze laten mensen nadenken over hoeveel CO2-uitstoot het kopen van een product kost, dus het helpt mensen om bewustere consumptiebeslissingen te nemen.”

“Echt een teamprestatie”

Het winnende projectteam bestaat uit Bernice Chukwumba, Shuai Liu, Maryam Sedgimoradi en Yasunari Soroaka, allen studenten van de Digital Society School (FDMCI). Bernice Chukwumba: “Ik ben erg blij met deze prijs en de waardering voor ons idee! Het was een hele uitdaging om ons project te ontwikkelen in samenwerking met Facility Services en om alle partijen in de keten, zoals lokale ondernemers, erbij te betrekken. Het was echt een teamprestatie. Ons plan is om ons project zo voort te zetten dat we kunnen opschalen en dat het gebruikt kan worden door de HvA, maar ook door andere bedrijven en ondernemingen."

De winnaars kregen naast eeuwige roem en een trofee ook Interrail-treinpassen om door Europa te reizen. Fun fact: de trofee is van gerecycled materiaal gemaakt door Circlefied, een bedrijf dat als studieproject van twee voormalige HvA-studenten startte.

Publieksprijs naar MatSwap

Naast de juryprijs was er ook een publieksprijs te winnen. Met 163 stemmen gingen de meeste stemmen van het publiek naar MatSwap. Het team achter dit winnende idee bestaat uit studenten van de Faculteit Business en Economie: Riccardo Bonazza, Daphne Gnago, J. Manuel Minano en Bart Verhoef. Zij zetten zich met hun project in om op een duurzame en betaalbare manier matrassen te recyclen en upcyclen. Ook de winnaars van de publieksprijs werden beloond met hun naam op de wisseltrofee en Interrail-treinpassen.

Over de GO Game Changers Awards

GO HvA, de Green Office van de HvA, organiseert de GO Game Changers Awards twee keer per jaar om initiatieven van HvA-studenten op het gebied van sociale, ecologische en/of economische duurzaamheid in de spotlights te zetten. Dit kan bijvoorbeeld een afstudeeropdracht zijn, een project of een stage.

Lees hier meer over de winnaar van de juryprijs: GGCA #6 - GREENBITES!!

Lees hier meer over de winnaar van de publieksprijs: GGCA #6 - MatSwap - use your mattress to the fullest

Kijk voor meer informatie op gohva.nl of mail naar greenoffice@hva.nl