19 mei is het Fiets-naar-je-Werk-Dag

13 kilometer heen, 13 kilometer terug

19 mei 2022 11:02

Vandaag is alweer de 16e editie van de Fiets naar je Werk Dag; dé dag we medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam oproepen om de fiets te pakken en de auto te laten staan. Iemand die dit vaak doet is Natascha de Vries-Van Roon. In drie kwartier trapt zij ’s ochtends van huis naar de campus, en ’s avonds weer terug. Niet alleen op Fiets naar je Werk Dag, maar iedere dag.

Natascha de Vries-Van Roon: “Naar het werk fietsen is een soort sport voor me. 13 Kilometer heen, 13 kilometer terug. Ik voel me er goed bij en ik ben gezond. Daarom wil ik ook geen elektrische fiets, laat mij maar lekker zelf trappen. Bovendien ben ik niet afhankelijk van het openbaar vervoer, dat vind ik heel prettig. Na twee jaar thuiswerken moest ik wel weer even inkomen.

Podcastje op en gaan

Hoe lang ik erover doe, ligt echt aan hoe hard mijn banden zijn. Het scheelt zeker 5 tot 10 minuten, dus ik zorg nu dat ze altijd maximaal zijn opgepompt. Tot aan het Vondelpark heb ik een vaste route en daarna varieer ik. Podcastje op en gaan. Ik moet erg lachen om de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema, maar ook de interviews van Gijs Groenteman vind ik heerlijk om onderweg te luisteren.

Slecht weer bestaat niet

Inmiddels werken wij als team hybride en gaan we naar locatie als het nodig is. De enige keer dat ik met het OV kom is als er sneeuw ligt. Dat voelt niet veilig. Regen of kou maakt niet uit. Ik heb geïnvesteerd in een outdoor jas met capuchon. Als het heel hard regent trek ik een regenpak aan, maar dat komt niet vaak voor. Ook als het in de winter koud en donker is, spring ik op de fiets. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.”