HvA en UvA doelwit cyberaanval

17 feb 2021 11:07 | Afdeling Communicatie

Onbekende derden hebben zich toegang verschaft tot de ICT-omgevingen van de HvA en UvA, dat heeft het Security and Operations Centre van de HvA en UvA geconstateerd. Maatregelen zijn en worden getroffen om de gevolgen te beperken en te zorgen dat onderwijs en onderzoek zoveel mogelijk ongestoord doorgang kan vinden.

Onbeschikbaarheid ICT-diensten

We onderzoeken welke delen van onze ICT-omgeving geraakt zijn. Om de impact op ons onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk te beperken, zullen we de komende tijd proactief systemen tijdelijk uitzetten. Deze systemen en de informatie in die systemen zijn op dat moment niet beschikbaar. We begrijpen dat dit overlast geeft en proberen dit zoveel mogelijk te beperken.

Informatie via hva.nl en uva.nl of services.hva.nl of services.uva.nl

In het belang van het onderzoek kunnen we nu niet verder ingaan op de achtergrond en omvang van deze aanval. De laatste informatie vind je op hva.nl/cybersecurity en uva.nl of op services.hva.nl of services.uva.nl. Hier houden we je op de hoogte van de gevolgen en, wanneer relevant, over welke acties je zelf kan uitvoeren.