Jack van de Wal verkozen tot HvA-Docent van het Jaar

7 jul 2020 14:04 | Studentenzaken

Jack van de Wal, docent bij de opleiding Sportkunde, is verkozen tot HvA-Docent van het Jaar 2020. Dat werd op maandagmiddag 6 juli bekendgemaakt tijdens een digitale prijsuitreiking.

De uitreiking

De prijsuitreiking van de Docent van het Jaar-verkiezing werd dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet fysiek georganiseerd, maar door de genomineerden en een kleine groep geïnteresseerden online bijgewoond via Microsoft Teams. Na een voorstelrondje langs de faculteitswinnaars, die ieder antwoord gaven op een korte vraag, werden de prijzen uitgereikt. Net als ieder jaar ontvangen de drie prijswinnaars een geldbedrag, bedoeld om te gebruiken in het onderwijs.

Tweede en derde plaats

Allereerst werden de derde en tweede plaats bekendgemaakt. De derde prijs was voor Malcolm Biezeveld van de faculteit Maatschappij en Recht. Hij heeft deze prijs verdiend omdat hij ontzettend veel praktijkervaring heeft, die hij op een enthousiaste en begrijpelijke manier inzet in zijn lessen. De tweede plaats ging dit jaar naar Emran Riffi Acharki van de faculteit Onderwijs en Opvoeding. In het juryrapport werd hij omschreven als een docent met ontzettend veel inlevingsvermogen, die praktijkvoorbeelden geeft die naadloos aansluiten bij de belevingswereld van studenten.

Eerste plaats

Daarna was het tijd voor het meest officiële gedeelte van de uitreiking: de bekendmaking van de ultieme winnaar. Door de jury werd hij omschreven als een enthousiaste, passievolle maar ook humoristische docent: Jack van de Wal, docent bij de opleiding Sportkunde, werd gekroond tot Docent van het Jaar 2020. Vooral werd hij geprezen omdat hij tijdens de online lessen zorgt voor sfeer en connectie. Een van de juryleden was zelfs zó onder de indruk van zijn lessen, dat ze het jammer vond dat ze niet meer lessen van hem kon bekijken. Jack was zichtbaar verrast door zijn overwinning, en zei bij het in ontvangst nemen van zijn prijs: “Ik had dit helemaal niet verwacht. Ik ben even verbouwereerd!”

Online uitreiking

Normaal gesproken vindt de prijsuitreiking van de Docent van het Jaar-verkiezing plaats tijdens de onderwijsconferentie van de HvA. Dit jaar was dat helaas geen optie, omdat de conferentie vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan. Om de deelnemers aan de verkiezing toch de aandacht te geven die zij verdienen en te zorgen voor een feestelijke afsluiting is dit jaar gekozen voor een online variant van de prijsuitreiking. Dit sluit perfect aan bij de werkwijze en het innovatievermogen dat de HvA-docenten in de afgelopen maanden hebben laten zien. Zij hebben in korte tijd een overstap van fysiek naar online onderwijs gerealiseerd, en daar mogen we trots op zijn!