Hogeschool van Amsterdam

Wat als ondernemen fout gaat? Luister de nieuwe HvA-podcast!

8 nov 2019 10:05 | Afdeling Communicatie

Wat doe je als je als ondernemer onderuit gaat? In de gloednieuwe HvA-podcast De KennisMakers praten we erover. Te gast zijn lector Ondernemerschap Ingrid Wakkee en HvA-alumnus annex topondernemer Yves Gijrath.

Ondernemers hoef je niks te vertellen, die lossen hun eigen zaken wel op. De meeste aandacht gaat bij ondernemerschap vooral naar start, groei en succes. Maar ondernemen gaat met vallen en opstaan. Sterker nog: veel ondernemingen redden het niet.

Falen als ondernemer

Ingrid en het lectoraat Ondernemerschap onderzoeken wat we kunnen leren van falen als ondernemer. Onderzoekers proberen patronen te ontdekken waarom ondernemers falen. Met die kennis kunnen we ondernemers helpen de boel weer op de rit te krijgen. Iemand die uit eigen ervaring kan meepraten over falen en herstel is HvA-alumnus Yves Gijrath. Hij werd een succesvol media-ondernemer met bladen als JFK, Jackie en Miljonair. Hij lanceerde de Miljonair Fair en breidde uit naar verre luxe oorden. Uiteindelijk ging het mis. Inmiddels is Gijrath oprichter en eigenaar van de LXRY Media Group, onder meer bekend van luxebeurs Masters of LXRY.

Luister de podcast

In de eerste aflevering van HvA-podcast De KennisMakers gaan Ingrid en Yves in gesprek over succesvol zijn en falen als ondernemers. Meer weten? Luister naar De KennisMakers!

Accepteer de marketingcookies om deze podcast te beluisteren.
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien