HvA benoemt Kate Raworth tot Professor of Practice

29 aug 2019 16:00 | Afdeling Communicatie

Vandaag heeft Huib de Jong, voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), bekend gemaakt dat Kate Raworth met ingang van januari 2020 benoemd is tot Professor of Practice. Raworth is voor deze benoeming voorgedragen door de faculteit Business en Economie.

Raworth is mondiaal opinieleider op het gebied van de discussie over duurzaamheid en het belang van het verbinden van de ecologische uitdagingen met inclusiviteit. In haar boek ‘Doughnut Economics’ heeft ze hiervoor het kader geschetst. Raworth gaat vanaf januari 2020 inhoudelijk leiding geven aan een project om met de HvA de Sustainable Development Goals in Amsterdam te concretiseren.

De functie van Professor of Practice is in Nederland nieuw, maar internationaal gangbaar in het hoger onderwijs. De functie stelt de HvA in staat om personen aan zich te binden die een inspiratiebron zijn op actuele en toekomstgerichte strategische onderwerpen,  passend bij de missie en visie van de HvA.