Hogeschool van Amsterdam

HvA-studenten helpen AmsterdamArenA met crowd management

18 jan 2018 14:14 | Faculteit Techniek

Hoe kun je bezoekersstromen van de AmsterdamArenA optimaliseren met de nieuwste technologieën en sensoren? Hoe kun je data inzetten om ophoping in het stadion te voorkomen en een goede doorstroom van mensenstromen te realiseren? Zowel HvA-studenten als bedrijven gaan met deze crowd management vraagstukken aan de slag tijdens de hackathon ‘IoT Meets Data Science’, die plaatsvindt op 24, 25 en 26 januari bij de Hogeschool van Amsterdam en Amsterdam Innovation Arena. De hackathon wordt georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam, KPN, IoT Academy en de AmsterdamArenA. Het beste idee wil de ArenA in de praktijk gaan testen.

Tijdens de hackathon worden meerdere workshops gegeven door verschillende specialisten op het gebied van Big Data, Internet of Things en Crowd Management. Op de laatste dag pitchen de deelnemers hun ideeën voor een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van KPN, Mojo Concerts, AmsterdamArenA en de HvA. De ideeën worden o.a. beoordeeld op toepasbaarheid, creativiteit en innovatie, haalbaarheid en relevantie. De AmsterdamArenA hoopt met deze hackathon een belangrijke impuls te geven aan de bezoekerservaring van hun stadion.

HvA lectoraat Urban Analytics

Deze hackathon wordt een jaarlijks terugkerend evenement binnen het HvA-lectoraat Urban Analytics (faculteit Techniek en Digitale Media en Creatieve Industrie), een samenwerking met het centrum Wiskunde & Informatica. Deze samenwerking maakt het mogelijk om de expertise van het lectoraat uit te breiden, door onderzoeksprojecten over de volledige keten van data science te initiëren: van data hunting tot data-analyse, visualisatie en de ontwikkeling van applicaties. Het lectoraat wordt geleid door lector van de Hogeschool van Amsterdam, dr. Nanda Piersma. Piersma: ‘Een hackathon leidt vaak tot onverwachte resultaten omdat uiteenlopende deelnemers in korte tijd samenwerken aan een voor hen vaak nieuwe case. De frisse ideeën vanuit interdisciplinaire ontmoetingen, gecombineerd met veel lol leiden vaak tot onverwacht mooie resultaten.’

Deelnemers kunnen zich nog aanmelden via: innovationarena.eventbrite.com

De Hackathon wordt mede mogelijk gemaakt door Ixanext en de Gemeente Amsterdam.