Hogeschool van Amsterdam

Speciale UvA-HvA-balie op Schiphol

10 aug 2015 16:44 | Afdeling Communicatie

Elk academisch jaar krijgt Amsterdam er een nieuwe groep internationale studenten bij die voor een semester, een studiejaar of zelfs een hele studie naar onze hoofdstad komen. Op vrijdag 14 en maandag 17 augustus worden bijna 1000 van deze studenten, afkomstig uit meer dan 100 verschillende landen, door de UvA en de HvA aan de speciale UvA/HvA-balie op Schiphol verwelkomd.

De studenten worden op Schiphol direct bij aankomst opgevangen aan een speciale UvA-HvA-balie. Hierna gaan ze direct met een bus naar het Science Park, waar ze alles tegelijk kunnen regelen: een nieuwe bankrekening, de sleutels van hun nieuwe studentenkamer, hun inschrijving bij de gemeente en nog meer zaken die bij hun studentenleven komen kijken.

Om dit mogelijk te maken hebben de UvA en HvA afspraken gemaakt met de gemeente Amsterdam, woningverenigingen, banken, e.d. Uit voorgaande jaren blijkt dat deze service door de nieuwe internationale studenten erg wordt gewaardeerd omdat het nu eenmaal lastig is om de weg naar de juiste instanties te vinden in een onbekende stad. Nu kost het deze ‘nieuwe Amsterdammers’ maar een paar uur.

Herkomst studenten

De studenten komen dit jaar uit ruim 100 landen om aan de UvA en HvA te studeren. De meesten komen uit landen als Duitsland, Engeland en de VS, maar een enkeling komt zelfs uit Papoea-Nieuw-Guinea of Mongolië.