Amsterdam van binnenuit leren kennen met de HvA Summer School

12 mrt 2015 11:37 | Afdeling Communicatie

Amsterdam trekt als hub van business, technologie en creativiteit veel internationale studenten aan. Vanaf dit jaar kunnen studenten ook in de zomer vakken volgen aan de Summer School van de Hogeschool van Amsterdam. Internationale studenten kunnen zo hun ervaring in Amsterdam combineren met intensief onderwijs en in de vakantie extra studiepunten verzamelen.

De Hogeschool van Amsterdam organiseert vanaf dit jaar de AUAS Summer School: internationale studenten volgen van 6 tot en met 17 juli vakken op de Amstelcampus. De vakken zijn praktijkgericht en gaan over brede onderwerpen, en zijn daarmee toegankelijk voor studenten van alle studierichtingen. Zo biedt de HvA Summer School onder andere het vak Global Branding & Cambridge English. De studenten buigen zich over toegepaste opdrachten. In de vakken Doing Business in Europe, Market Research and Fashion Sales, Digital Brand Engagement en Creative Problem Solving For The 21st Century gaan de studenten werken aan vraagstukken uit de praktijk van overheid en bedrijfsleven.

De stad leren kennen

Tijdens de Summer School volgen de studenten een intensief onderwijsprogramma van twee weken. Daarnaast bestaat de HvA Summer School uit een sociaal en cultureel programma waarin studenten Amsterdam leren kennen, samen met studenten van de Summer Schools van de UvA en de VU. Alle vakken vinden plaats op de Amstelcampus, waardoor de studenten elkaar kunnen leren kennen. De HvA regelt indien gewenst de huisvesting voor studenten; zij komen in dat geval te wonen in twee gebouwen vlakbij het Amstelstation.

Aanmelden en meer informatie

Studenten moeten zich vóór 1 juni aanmelden voor de Summer School. Kijk voor meer informatie op amsterdamuas.com/summerschool