Hogeschool van Amsterdam

Sjeik van Qatar nodigt MBSE-studenten HvA uit

8 okt 2014 14:20

Tien HvA-studenten van de minor the Business Sports and Events zijn geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het jaarlijkse Doha Goals Forum in Doha, Qatar. Wereldleiders, topsporters en stakeholders komen in november bij elkaar op dit grootste sportcongres ter wereld.

Het jaarlijkse Doha Goals Forum is ’s werelds grootste platform voor wereldleiders om initiatieven te realiseren door middel van sport. Sinds 2012 komen de wereldleiders, belanghebbenden, CEO’s sporters en NGO’s hier samen, met het doel om sociale en maatschappelijke problemen aan te pakken. Het streven is om onderwijs, integratie van vrouwen en culturele belemmeringen aan te pakken door middel van sport.

De studenten van de HvA-minor the Business of Sports and Events zijn uitgenodigd door Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani van Qatar. Zij zullen met 400 andere studenten van andere universiteiten en middelbare scholen vanuit de hele wereld naar Doha toe reizen om hun initiatieven te delen. In de groep zitten acht Nederlandse studenten, een Amerikaanse en een Australische student. Er zijn ook studenten bij van de Hogeschool Rotterdam die de minor volgen.

De studenten gaan een intensief programma volgen rondom de top, bestaande uit workshops en debatten. Ook nemen zij deel aan een ochtendwandeling met topatleten en ambassadeurs. De studenten zijn van plan hun initiatieven voor sociale verbeteringen, hun kennis en ervaringen te delen.

Naast de studenten reizen ook lectoren Marije Baart de la Faille (Kracht van Sport) en Cees Vervoorn (Topsport) af naar Dubai.

Over de minor the Business of Sports and Events

De minor the Business of Sports and Events focust zich op sport- en entertainmentevents op een internationaal niveau. Tijdens de minor maken de studenten op verschillende vlakken kennis met sport-, muziek- en dance- events. Dit jaar zal voor het eerst zijn dat de Hogeschool van Amsterdam, namens de minor MBSE een samenwerking aangaat met Richard Attias & Associates. Dit bedrijf is een van de belangrijkste organistoren van de Doha Goals Forum.

Voor verdere vragen over het initiatief kun u contact opnemen met Estée Coenraad: ev.coenraad@gmail.com .