Uitkomst Elsevier: HvA zet in op de juiste verbetervraagstukken

24 sep 2014 12:03 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) staat dit jaar op de vijfde plaats van de grote hogescholen in de Elsevier-ranglijst De Beste Studies.

Elsevier publiceerde vandaag de resultaten van een landelijke analyse van opleidingen in het hoger onderwijs. De opleidingen werden op verschillende thema's beoordeeld, zoals onderwijs, docenten en faciliteiten.

Onder de naam De Beste Studies brengt weekblad Elsevier jaarlijks een landelijk onderzoek uit dat grotendeels gebaseerd is op gegevens uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). Dat onderzoek werd al in mei gepubliceerd. In de NSE waardeerden HvA-studenten hun opleiding toen gemiddeld met een 3,67 op een schaal van 1-5.

HvA-rector Huib de Jong: ‘Deze uitkomst komt dus niet als een verrassing, maar bevestigt dat ons verbeterbeleid met kracht moet worden doorgezet. Op specifieke onderdelen, zoals informatievoorziening en studeerfaciliteiten, is dat hard nodig. De hervorming van ons roosterbeleid en de invoering van een digitale studiegids zijn twee belangrijke stappen in de goede richting’.