Open dag Scriptplus: alles over het schrijfproces

11 jun 2014 16:23 | Afdeling Communicatie

Schrijven, herschrijven en schrappen: het schrijfproces is lastig. Hoe pak je dat aan? Hoe kom je tot een publicabel manuscript of een lezenswaardig artikel? Auteurs nemen zaterdag 21 juni het schrijfproces onder de loep tijdens de open dag van Scriptplus. Ben jij er ook bij?

Het thema van de jaarlijkse open dag is 'Scheppen gaat van au'. Verschillende schrijvers nemen plaats in een panel en gaan in op aspecten die het schrijfproces beïnvloeden. Het panel bestaat o.a. uit kinderboekenschrijfster Jacobina Kunnen, schrijver/journalist Peter de Rijk en romancier Carolina Trujillo.

Manuscriptbeoordeling en workshops

Tijdens de open dag krijgen aspirant-schrijvers de mogelijkheid om een fragment uit hun werk te laten beoordelen. Daarnaast worden workshops op het vlak van literair schrijven georganiseerd: Proza voor Kinderen, Verhalend Proza, Korte Verhalen Schrijven en Fantasy Schrijven. Voor liefhebbers van zakelijk schrijven zijn er de workshops Effectief Schrijven, Essay Schrijven, Schrijven voor het Web & SEO en Storytelling. Alle workshops zijn vrij toegankelijk.

Open dag schrijfschool Scriptplus Datum: 21 juni 2014, 10.30 tot 14.30 uur Locatie: Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, Amsterdam.

Meer info op: www.scriptplus.nl/schrijfproces .