'Turnitin' bespaart papier

7 apr 2014 11:55 | Afdeling Communicatie

The Next Generation, een groep derdejaarsstudenten, zet zich actief in om op kleine schaal een grote bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de Hogeschool van Amsterdam. Zij vinden het niet milieuvriendelijk om studie-opdrachten in te leveren op papier, en daarom maken zij gebruik van de digitale manier 'Turnitin'.

Turnitin is een middel om opdrachten in te leveren zonder deze te hoeven printen, waardoor er op inkt en papier wordt bespaard. Docenten en studenten kunnen online feedback leveren en de opdrachten nakijken. Volgens de studenten van The Next Generation levert het gebruik ervan een flinke tijdsbesparing op, circa 30%, bij het nakijken van verslagen.

Momenteel werkt de opleiding HRM al als pilot met Turnitin. De studenten, de minor Sustainable Leadership & Entrepreneurship volgen, willen dit uitbreiden naar de rest van de hogeschool.