Nieuwe collegereeks: Meisjes, wat nu?

14 mrt 2014 17:18 | Afdeling Communicatie

Jongens doen het in het middelbaar en hoger onderwijs minder goed dan meisjes. Feminiseert het onderwijs met rasse schreden? Of valt er voor meisjes en vrouwen ook een slag te maken? In vervolg op de collegereeks "Jongens, wat is er aan de hand?" bieden de UvA (IIS) en HvA (DOO) komend voorjaar gezamenlijk de reeks "Meisjes, wat nu?" aan.

Ben je vandaag de dag student én vrouw, dan zit je goed. Althans, dat klinkt uit de berichten: volgens recent onderzoek vormen studentes met elkaar 56 procent van de geslaagden in het hoger onderwijs (Volkskrant, 22 juni 2013) en varen ze wel bij de hedendaagse onderwijsmethoden.Meisjes doen het goed, zó goed dat jongens er soms als losers bij afsteken. Daarover ging de cursus Jongens, wat is er aan de hand? . Maar met het succesverhaal van meisjes is de discussie niet volledig gevoerd. Er valt voor meisjes ook nog veel meer land te winnen. Het meest opvallend daarbij is misschien wel de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Meisjes doen het misschien goed in het onderwijs, maar wat bereiken ze ermee? Aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven is een succesvolle vrouw nog steeds een zeldzaamheid.

Prominente sprekers

Deze collegereeks gaat op 3 april van start en is een interactief programma met een talkshowachtige formule onder leiding van dr. Maaike Warnaar. Met inspirerende sprekers zoals Asha ten Broeke, Kirsten van der Hull en Margriet van der Linden.

Voor wie?

De reeks is bestemd voor studenten uit het hbo en de universiteit, maar vooral ook voor docenten, studieadviseurs, onderwijsmanagers, hulpverleners, beleidsmakers, ouders en overige geïnteresseerden.

Aanmelden?

Je schrijft je in bij de UvA. Meld je snel aan .