Voorronde HvA Onderwijs en Opvoeding Research Award

31 mrt 2014 15:04 | Afdeling Communicatie

Op 12 mei vindt de voorronde plaats van de Research Award (voorheen Battle) van HvA Onderwijs en Opvoeding. De Research Award is een wedstrijd waarin wordt gestreden om de titel onderzoeker van het jaar en natuurlijk zijn er ook mooie prijzen te winnen. In deze wedstrijd gaat het erom in 4 minuten je onderzoek te presenteren en de jury duidelijk te maken wat jouw onderzoek waardevol, leuk en interessant maakt.

De Research Award staat open voor zowel docenten/medewerkers als studenten van de HvA. Er wordt in twee aparte categorieën gestreden. Je kan meedoen als je een HvA onderzoek doet of recent hebt afgerond. De halve finale van de Research Award is in de eerste week van september, de grote finale is op donderdag 9 oktober 2014. Halve finalisten worden geselecteerd tijdens de voorrondes binnen de domeinen. De voorronde van HvA Onderwijs en Opvoeding is op maandag 12 mei 2014 van 15.30 tot 17.30. De middag wordt afgesloten met een informele borrel. Er wordt geselecteerd en gejureerd op vijf criteria:

• Kwaliteit van het onderzoek
  • Belang voor maatschappij/Amsterdam
  • Belang voor beroepspraktijk
  • Belang voor het onderwijs
  • Presentatie

Wat is anders dan vorig jaar?

• 4 minuten presentatietijd in plaats van 5
  • Naast de presentatie wordt het onderzoek ook beoordeeld op een schriftelijke inzending van maximaal 2 A4-tjes waarin in ieder geval staat:
  • Kandidaat - Titel
  • Doelstelling/onderzoeksvraag
  • Methodische aanpak
  • Zowel de beste student als de beste medewerker/docent krijgt €200,- aan VVV-bonnen
  • €1500,- voor de beste studentonderzoeker, naar eigen inzicht te besteden.-
  • €3500,- voor de beste docentonderzoeker, naar inzicht van de winnaar te besteden aan onderzoek en congressen.
  • €500,- (extra) voor de publieksfavoriet.
  • En voor iedere winnaar uiteraard de eeuwige roem… Dat klinkt een beetje als een grapje, maar vorig jaar haalde een aantal deelnemers de landelijke kranten.

Wil je meedoen aan de voorronde van Onderwijs en Opvoeding? Stuur dan uiterlijk 14 april 2014 een e-mail naar m.pit2@hva.nl en beschrijf dan in max een half A4 waar jouw onderzoek over gaat.

Uiteraard is er voor een presentatie ook een enthousiast publiek nodig! Dus géén onderzoek? Kom dan je collega's of medestudenten aanmoedigen op 12 mei 2014! Aanmelden daarvoor kan hier