Hogeschool van Amsterdam

HvA-studente Jiske Griffioen wint op Wimbledon

9 jul 2013 16:54 | Afdeling Communicatie

Rolstoeltennisster Jiske Griffioen (commerciële sporteconomie JCU) heeft met haar dubbelpartner Aniek van Koot in Londen het grastoernooi van Wimbledon gewonnen. In de finale van de grand slam won het als eerste geplaatste duo zondag van de Britse Jordanne Whiley en Yui Kamiji uit Japan (6-4 7-6).

Tweede winst op Wimbledon

Het was de tweede keer dat Van Koot en Griffioen het legendarische tennistoernooi op hun naam wisten te schrijven, ook vorig jaar gingen zij er met de hoofdprijs vandoor. Het is voor het Nederlandse koppel alweer de vierde gezamenlijke grandslamtitel, en de derde van dit jaar. Eerder dit seizoen wonnen de nummers 1 (Van Koot) en 2 (Griffioen) van de wereldranglijst (voor dubbels, voor singles zijn ze 2 en 3) ook al de Australian Open en Roland Garros.

Grand slam in zicht

Mochten de dames begin september ook de US Open weten te winnen, dan weten zij een echte grand slam te bewerkstelligen: het winnen van alle grandslamtoernooien in één seizoen. Daarmee zou Griffioen in de voetsporen treden van de legendarische rolstoeltennister Esther Vergeer, die in 2009 én in 2011 (met verschillende partners) een grand slam wist te behalen. Overigens is Wimbledon 2013 voor Jiske Griffioen in totaal al het negende grandslamtoernooi dat zij afsluit als winnaar.