Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp HvA-studente Product Design in productie genomen

26 mei 2011 11:36 | Afdeling Communicatie
De eerste lichting HvA-studenten Product design is nog niet afgestudeerd maar het eerste product ligt binnenkort al in de winkel! Met haar 'HEMAnd' wist HvA-studente Product Design Yanti Slaats de publieksprijs van de HEMA ontwerpwedstrijd 2010 in de wacht te slepen. Duizenden mensen gaven aan dat zij haar ontwerp graag in de winkels terug wilden zien en vanaf 24 mei is de HEMAnd verkrijgbaar bij de HEMA.

Het in productie nemen van de HEMAnd is voor Yanti een droom die uitkomt. Yanti: 'Met de HEMAnd loop je zo de winkel binnen voor het kopen van je picknickproducten. Na het afrekenen klik je de gevulde HEMAnd eenvoudig op je bagagedrager. De mand is zo vormgegeven, dat hij stabiel en stevig op je bagagedrager staat. Flessen kunnen er rechtop in staan. En je kunt er tot maar liefst 15 kilo in vervoeren'.

In aanloop naar de Nationale Picknickweek verzonnen HEMA en De Telegraaf een speciale actie voor de HEMAnd. Op zaterdag 14 mei zit bij het magazine VROUW een spaarkaart waarmee lezers kunnen sparen voor een fikse korting. Van 9 mei t/m 1 juni staat er dagelijks een spaarzegel in De Telegraaf. Met een volle kaart (zes zegels) ontvang je tien euro korting op de HEMAnd (van negentien euro voor negen euro). De spaarkaart is vanaf maandag 9 mei ook te downloaden via www.picknickweek.nl .