Hogeschool van Amsterdam

Nieuwe voorzitter Domein Media, Creatie en Informatie

26 mei 2011 11:42 | Afdeling Communicatie
Het College van Bestuur deelt u met genoegen mee dat de heer dr. Geleyn Roelof Meijer (51) per 1 juli 2011 de nieuwe voorzitter van het Domein Media, Creatie en Informatie wordt. Hij is in 1991 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam in het vakgebied Robotics en Informatica en na deze promotie is hij gaan werken als strategisch ICT-consultant bij verschillende organisaties, zowel nationaal als internationaal.

Geleyn is op dit moment partner van Logica en als Strategie en Innovatie Directeur verantwoordelijk voor de innovatie en onderzoeksprogramma's die samen met universiteiten in binnen- en buitenland worden uitgevoerd. Hij heeft van 2007-2010 Logica Business Consulting opgebouwd als strategisch adviesbureau op het snijvlak van technologie, business innovatie en verandermanagement.

Als lid van ICTregie heeft hij ICT Innovatie platformen (IIP's) opgezet ter bevordering van de samenwerking tussen bedrijven en academia. Met Nederlandse mediabedrijven en universiteiten heeft hij IIP Create ( www.iipcreate.com ) opgericht. Als directeur draagt hij zorg voor actieve samenwerking en promotie van ICT en de Creatieve Industrie. Hij is bestuurslid van het innovatieprogramma Services Innovation and ICT ( www.si-i.nl ) en het afgelopen jaar leidde hij de regiegroep die het innovatieprogramma www.waardevancreatie.nl heeft opgesteld.

Van 2005 to 2009 was hij in deeltijd associate professor (UHD) aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van Adaptive Information Management, samen met prof. Pieter Adriaans. Hij is gastdocent bij TU Delft en Erasmus Universiteit en werkt samen met het Amsterdam Institute for Services Innovation (AMSI).

Over zijn stap om domeinvoorzitter te worden merkt Geleyn zelf het volgende op:

"De opleidingen van het domein vormen een sleutel in het succes van de creatieve industrie in Amsterdam en in Nederland. Ik zie er met veel enthousiasme naar uit om mijn ervaring en energie in te zetten om te zorgen dat het domein de leidende rol in de creatieve industrie krijgt en een geweldige plek is om te studeren en te werken."
Het College van Bestuur is blij met Geleyn een uitstekende kandidaat gevonden te hebben voor de invulling van de functie Domeinvoorzitter Media, Creatie en Informatie en wenst hem veel succes.