Lectorale rede: dr. Reint Jan Renes

De klimaatspagaat: over de psychologische uitdagingen van duurzaam gedrag

Lectorale rede

Hoe het kan dat steeds meer mensen zich zorgen maken over het klimaat, maar nog niet iedereen massaal klimaatvriendelijke keuzes maakt? Met zijn lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad richt Reint Jan Renes zich op de gedragsverandering die nodig is voor een transitie naar een leefbare, klimaatneutrale samenleving.

Het lectoraat zet psychologisch onderzoek in om gericht gedragsinterventies te ontwikkelen. Hierbij staat de praktische toepassing voorop waardoor er in de stad daadwerkelijk duurzame verandering plaats kan vinden.

Lectorale rede

Reint Jan Renes, Lector Psychologie voor een Duurzame Stad heeft op dinsdag 25 mei online vanuit Pakhuis de Zwijger zijn lectorale reden uitgesproken. Het lectoraat zet psychologisch onderzoek in om gericht gedragsinterventies te ontwikkelen. Hierbij staat de praktische toepassing voorop waardoor er in de stad daadwerkelijk duurzame verandering plaats kan vinden. Bekijk hier de uitnodiging.

Bekijk de livecast

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zal de lectorale rede een besloten karakter hebben en is als livecast uitgezonden.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 mei 2021

Datum

Startdatum 25 mei 2021

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Contact