Hogeschool van Amsterdam

Lectorale rede: dr. Reint Jan Renes

De klimaatspagaat: over de psychologische uitdagingen van duurzaam gedrag

Lectorale rede

Hoe het kan dat steeds meer mensen zich zorgen maken over het klimaat, maar nog niet iedereen massaal klimaatvriendelijke keuzes maakt? Met zijn lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad richt Reint Jan Renes zich op de gedragsverandering die nodig is voor een transitie naar een leefbare, klimaatneutrale samenleving.

Het lectoraat zet psychologisch onderzoek in om gericht gedragsinterventies te ontwikkelen. Hierbij staat de praktische toepassing voorop waardoor er in de stad daadwerkelijk duurzame verandering plaats kan vinden.

Lectorale rede

Reint Jan Renes, Lector Psychologie voor een Duurzame Stad aan de Hogeschool van Amsterdam, zal op dinsdag 25 mei 2021 om 16.30 uur (CET) zijn lectorale rede uitspreken. Hierin zal hij uiteenzetten hoe het lectoraat de komende jaren bij wil dragen aan onderzoek, onderwijs en praktijk. Bekijk hier de uitnodiging.

Bekijk de livecast

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zal de lectorale rede een besloten karakter hebben en als livecast worden uitgezonden. Via deze link kunt u dinsdag 25 mei de rede volgen. De rede wordt opgenomen is via deze pagina later terug te kijken!

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Publicatie

Laat hieronder uw gegevens achter en u krijgt de digitale publicatie van Reint Jan Renes toegestuurd.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 20 april 2021

Datum

Startdatum 25 mei

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Contact