Benoeming Professor of Practice Marleen Stikker

Lectorale rede

Op donderdag 28 januari 2021 vindt de officiële en feestelijke benoeming van Marleen Stikker tot HvA Professor of Practice plaats.

Marleen Stikker is internetpionier, oprichter en directeur van Waag en een alom gevierd voorvechter van open, eerlijke en inclusieve technologie. Zij stond aan de wieg van de Digitale Stad, PICNIC en We Make the City, was intensief betrokken bij het veelvuldig bekroonde FairPhone en was in 2018 te gast in een veelgeprezen aflevering van Zomergasten. In 2019 publiceerde zij haar boek “Het internet is stuk – maar we kunnen het repareren”. Daarin analyseert zij de toestand van het internet en schetst zij een weg in de richting van een humane digitale toekomst gestoeld op soevereiniteit en handelingsperspectief van alle burgers.

Stikker gaat vanaf januari 2021 inhoudelijk leidinggeven aan een project om met de HvA de transformatie naar de digitale samenleving helpen vormgeven.
Het doel is HvA onderwijs en onderzoek te verrijken met de nieuwste inzichten op het gebied van open, eerlijke en inclusieve technologie.

Online programma feestelijke benoemingsceremonie
Tijd: 16.00 – 17.00 uur

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 2 februari 2021

Datum

Startdatum 28 jan 2021

Tijd

16:00 - 17:00 uur

Contact

Marleen Stikker