Hogeschool van Amsterdam

Feestelijke finale 15e Amsterdam Science & Innovation Award 2021

Evenement

Wees erbij, deze unieke en exclusieve kans om negen finalisten hun op onderzoek gebaseerde ideeën te horen pitchen, met de ambitie impact te creëren in de samenleving.

Tijdens de feestelijke finale pitchen negen finalisten hun idee op het podium en strijden daarmee om de drie Innovation Awards, in de categorieën Maatschappij, Gezondheid en Milieu & Klimaat. Een deskundige jury onder leiding van Gigi Wang wijst drie winnaars aan. Ieder krijgt € 10.000 om het idee verder uit te werken.

Impact Award: eert onderzoekers die maatschappelijke impact creëren

Maar dat is niet alles, Innovation Exchange Amsterdam (IXA) – het Knowledge Transfer Office van de HvA, UvA, VU en Amsterdam UMC en de gastheer van AmSIA, eert drie onderzoekers met een Impact Award voor hun significante impact op de samenleving met hun indrukwekkende innovaties en onderzoeksprojecten. De ontvangers van dit jaar zijn Halleh Ghorashi (Vrije Universiteit Amsterdam) voor onderzoek naar vluchtelingen en diversiteit, Jeroen Kluck (Hogeschool van Amsterdam) voor zijn onderzoek naar klimaatadaptatie en Hergen Spits (Amsterdam UMC) voor zijn onderzoek naar virusantilichamen.

AmSIA brengt onderzoek buiten de muren van de universiteit

De Amsterdam Science & Innovation Award is de jaarlijkse prijsvraag voor op onderzoek gebaseerde innovatieve ideeën en impactvolle innovaties met een maatschappelijke en/of commerciële toepassing. Al meer dan 15 jaar draait deze competitie om op onderzoek gebaseerde ideeën en innovaties met een maatschappelijke en/of commerciële toepassing. Door de jaren heen stonden veel onderzoekers op het podium om collega's, studenten en publiek te inspireren. AmSIA stimuleert het naar buiten brengen van onderzoek.

Wanneer en waar

Je kunt de finale in NEMO bijwonen, thuis of op locatie, en getuige zijn van spannende nieuwe ideeën die zeker een positieve impact zullen hebben op de samenleving.
Toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht. Er zijn een beperkt aantal plaatsen in de zaal beschikbaar.

Aanmelden kan hier

NEMO Science Museum Amsterdam, Oosterdok 2, Amsterdam

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 29 oktober 2021

Datum

Startdatum 09 nov 2021

Tijd

14:30 - 17:30 uur