Kick-off HvA x WeMakeThe.City Studentprogramma

Online programma

Evenement

Met elkaar maken we de stad veerkrachtig en toekomstbestendig! Op donderdag 10 september kun je meedoen aan de kick off van de tweede editie van het HvA x WeMakeThe.City studentprogramma. Dit programma is voor alle HvA studenten die aankomend studiejaar aan de slag gaan in de stad en meer te weten willen komen over de belangrijke maatschappelijke vraagstukken van vandaag.

Tijdens deze kick-off delen interessante changemakers en experts hun ideeën, beelden en perspectieven over de veerkrachtige en toekomstbestendige stad. Waar staan we nú en wat moet er nú veranderen?

In korte break-out sessies ga je met andere studenten in gesprek over de stad van de toekomst. Hoe maken we de stad op het gebied van wonen, werken, gezondheid, consumeren en ruimte meer duurzaam, divers en inclusief? Hoe kan digitaal ontwerpen hier aan bijdragen? Wat moet er nú gebeuren en hoe kan jij daar met je kennis en aankomend onderzoek(project) aan bijdragen?

Met elkaar werken we aan een manifest voor de duurzame, digitale en diverse stad van de toekomst!

Programma

15:00-15:05 uur - Welkom door Frank Kresin (decaan faculteit Digitale media en Creatieve Industrie en voorzitter festival WeMakeThe.City)

15:10-15:25 uur - Interview Tanja Jadnanansing (stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost) en Henk van Raan (directeur Innovatie bij Johan Cruijff ArenA)

15:25-15:35 uur - Breakout 1 (chat in webinar room) - Wat zijn de belangrijkste en grootste maatschappelijke uitdagingen?

15:35-15:50 uur - Interview Jerry Afriyie (Nederland Wordt Beter en Mensen van Zuidoost) en Anne Stijkel (initiatiefnemer Amsterdamse Donut Deals)

15:50-16:00 uur - Breakout 2 - Wat zijn de belangrijkste en grootste maatschappelijke uitdagingen?

16:00-16:10 uur - Feedback door moderator

16:10-16:25 uur - WMTC quiz via Mentimeter

16:25-16:30 uur - Afsluiting door moderator en Frank Kresin

Live cast vanuit studio New Metropolis Zuidoost. Het programma volg je online!

Aanmelden

Meld je aan voor deze bijeenkomst via het inschrijfformulier. Een week voor aanvang van het programma sturen we je het definitieve programma. Tot dan!

Vragen

Neem voor vragen over dit programma contact op met Loes van der Tuuk, l.van.der.tuuk@hva.nl

Video kick-off eerste editie

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 18 juli 2020