HvA Buurtcollege Amsterdam-Oost @ 24H Oost

Evenement

Verrijk en deel je kennis van Oost! Studenten, onderzoekers en partners van de HvA delen tijdens 24H Oost hun inzichten over een slim, duurzaam en inclusief Amsterdam-Oost tijdens een interactief buurtcollege. Met onder meer aandacht voor slimme Blauw-groene daken, hittestress en de vraag hoe je zelf je buurt kunt verbeteren.

13:00  Welkom door Ellen Budde, projectleider Amstelhuis en Buurtcampus.

13:10   Carla van der Linden, projectmanager Knowledgemile Park,vertelt ons over de laatste ontwikkelingen rondom het Knowledgemile Park en deelt haar inzichten over een duurzaam en groen Amsterdam-Oost.

13:30   Slimme Blauw-Groene daken, ze zijn niet meer weg te denken uit Oost. Marie Morel, onderzoekster Urban Management, en Jan Henk Tigelaar, directeur van Rooftop Revolution, vertellen over RESILIO.

14:00   Van willen naar doen! Laat je inspireren door het mini college Psychologie voor een duurzame stad door Loes Kreemers, onderzoekster bij AKMI (Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie).

14:30   Hannah Simonse, projectmanager HvA bij BOOT-Oost (Buurtwinkel voor Onderzoek, Onderwijs en Talentontwikkeling), over de uitdagingen in de buurt.

14:45   Tijd voor het delen van ideeën!

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jullie ideeën over een Groen, duurzaam en inclusief Amsterdam-Oost. Na elke spreker is er daarom ruimte voor vragen en discussie.

Zaterdag 26 oktober,13.00-15:00 uur
FLOOR-zaal (02A30), Wibauthuis.