Hogeschool van Amsterdam

Expositie Van Textiel naar Design

Een nieuwe bestemming voor textielafval: van bio-composiet tot design product

Evenement

Verschillende bedrijven in de metropoolregio Amsterdam hebben textielresten die zij niet op een goede manier kunnen hergebruiken. De Hogeschool van Amsterdam onderzocht hoe dit oude textiel weer een nieuw, hoogwaardig leven kan krijgen en toont de mooiste resultaten in Circl.

‘Van Textiel naar Design’ neemt je mee in de textiel recycling-route van het ontwikkelen van nieuwe materialen tot en met inspirerende prototypes ontworpen en geproduceerd met state-of-the-art parametrische ontwerp- en digitale productie technieken. Je ziet materialen, product samples, prototypes en beeldmateriaal van studenten Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde van de afgelopen vier jaar. De studenten werkten hierin samen met de onderzoekers van het lectoraat Circulair Ontwerpen en Ondernemen.

Alle producten maken deel uit van het onderzoeksproject RECURF-UP, waarin de HvA samen met lokale MKB-bedrijven, ontwerpers, architecten en Nederlandse kennisinstellingen nieuwe bio-composieten ontwikkelt door textiele reststromen van denim, jute en wol te combineren met bio-based (natuurlijke) kunststoffen. Het doel is om textiele reststromen uit de MRA (metropoolregio Amsterdam) op een hoogwaardig manier in te zetten voor industriële, circulaire en economisch verantwoorde producten zoals akoestische wand- en plafondpanelen.

Programma

di 18 juni - zo 23 juni
CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam
Meer informatie

Aanmelden voor deze expositie is niet nodig

Contactpersoon HvA: Mark Lepelaar (Urban Technology)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 11 november 2019