City Net Zero

Symposium Building for Well-being

Evenement

De nieuwe coalitie zet het beleid voort om jaarlijks 100.000 woningen binnenstedelijk te bouwen. Voor veel steden is het aanleiding om de hoogte in te gaan. Maar hoe zorgen we ervoor dat we prettig hoog bouwen? Hoe zorgen we met de juiste ontwerpoplossingen voor dat mensen zich thuis voelen in hun eigen buurt en de gebiedsontwikkeling positief uitpakt voor hun gezondheid? Deze vragen staan centraal tijdens het symposium van Building for Well-being op 27 juni.

Voor het onderzoek Building for Well-being hebben onderzoekers van het lectoraat Bouwtransformatie van de Hogeschool van Amsterdam samen met de praktijk onderzoek gedaan naar bovenstaande vragen. Tijdens het symposium presenteren ze de bevindingen.

Dit symposium biedt een unieke kans om meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van neuroarchitectuur en AI voor stedenbouw. We nemen je mee langs 10 innovatieve verdichtingsprojecten in Nederland waaronder Hyde Park, Duin, Merwede, Space-S, Rijnhaven en Leidsche Rijn.

Op deze plekken komen gebruikers aan het woord om te horen hoe zij als pioniers de gebieden ervaren en is de visuele beleving in kaart gebracht. Samen met de deelnemers van het symposium maken we vervolgens de balans op om te zien welke lessen getrokken kunnen worden voor het ontwerpen van nieuwe woonmilieus.💡

Het is dé gelegenheid om in contact te komen met andere professionals en te discussiëren over de (toekomstige) uitdagingen voor gezonde stedelijke ontwikkeling.

Programma

De middag bestaat uit een interactief programma met diverse paneldiscussies en sprekers als Frank Suurenbroek en Gideon Spanjar, auteurs van het boek Neuroarchitectuur: ontwerpen van hoogbouwsteden op ooghoogte.

📋 Aan de hand van de tien verdichtingsprojecten laten we zien welke visies en ontwerpprincipes in de praktijk worden toegepast om gezondheid en welzijn te bevorderen.

👥 We presenteren hoe gebruikers deze ontwerpoplossingen ervaren, ondersteund door biometrische technologie uit de neuroarchitectuur en interviews.

🔍 We delen de nieuwste ontwikkelingen van AI voor stedenbouw waar ook de AI-tool wordt gepresenteerd die actieve plinten opspoort op basis van kenmerken.

💬 Als afsluiting een paneldiscussie met praktijkpartners over de uitdagingen van gebiedsontwikkeling en hoe meetbare technieken zoals eye-tracking en AI hierbij kan helpen.

Expositie opening

Naast de presentaties is er een posterexpositie met als thema "Bouwen aan welzijn", waarbij onze consortiumpartners hun visies uiteenzetten aan de hand van verschillende projecten uit de praktijk.

Details:

  • 📅 Datum: 27 juni 2024
  • 🕑 Tijd: 14:00-17:00 uur (inloop vanaf 13:45 uur), met aansluitend een borrel op locatie
  • 📍 Locatie: Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, Amsterdam (13e verdieping)

We kijken ernaar uit je te verwelkomen voor een inspirerende middag vol nieuwe inzichten en kennisuitwisseling! 📅

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Techniek 10 juni 2024

Datum

Startdatum 27 jun

Tijd

14:00 - 17:00 uur