Centre for Economic Transformation

Centre for Economic Transformation

Onze naam is onze ambitie

Het Centre for Economic Transformation (CET) biedt een platform waar anders denken over economie vorm krijgt in praktijkgericht onderzoek en onderwijs. We werken samen met bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden, burgers en kennisinstellingen aan economische vraagstukken die leven in de samenleving, nationaal en internationaal. Omdat we verbonden zijn in één groot systeem.

Het CET kiest voor een duidelijke focus: re-designing business. Bevordering van nieuwe duurzame benaderingen op het gebied van financiën, marketing, governance en de arbeidsmarkt, ondersteund door de modernste digitale technologieën.

Het CET richt zich daarbij vooral op bedrijven en organisaties die willen versnellen naar een eerlijkere en duurzamere economie die voorziet in de behoeften van de maatschappij, binnen wat onze planeet aan kan.

Michiel van Yperen - MVO Nederland, Transition Manager

Ik was heel neutraal maar dat kan ik me niet meer permitteren. Je moet urgentie goed op de agenda zetten. Dat is toch de eerste stap in de transformatie.

Lees verder

Ambitie

Onze naam is onze ambitie. Niet alleen transformatie verkondigen, maar ook laten gebeuren. Bevordering van nieuwe duurzame benaderingen op het gebied van financiën, marketing, governance en de arbeidsmarkt, ondersteund door de modernste digitale technologieën. CET is een platform waar onderzoekers, docenten en studenten samenwerken met bedrijven en organisaties die willen versnellen naar duurzaam, rechtvaardig en toekomstbestendig ondernemen.

Een platform voor iedereen die veranderprocessen wil versnellen naar een meer waarden-gedreven, duurzamere en eerlijkere wereld.

Ons doel: redesigning business and re-inventing economics by doing.

Het CET is nauw verbonden met de Faculteit Business en Economie en de andere expertisecentra van de AUAS. Het CET wil zich het komende jaar door ontwikkelen tot Centre of Expertise. De Centres of Expertise werken nauw samen met partners in de ‘quadruple helix’: het werkveld (bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties), overheid, burgers en kennisinstellingen.

Ingrid Wakkee - Lector Entrepreneurship AUAS

Het CET vraagt om het maken van keuzes. Stoere keuzes. Als je hier zit ga je voor de normen van de toekomst.

Lees verder

Inspiratie

Het CET heeft met Kate Raworth als de eerste Professor of Practice van de HvA een grote inspirator. Haar Donuteconomie brengt mensen in beweging. Maar we laten ons evengoed inspireren door de de Sustainable Development Goals en andere initiatieven. In het CET is ruimte voor uiteenlopende economische modellen en ideeën. We staan open voor discussie en stimuleren iedereen om kritisch mee te denken.

Het CET is niet alleen het analyseren maar ook katalyseren van transformatie van business en economie naar meer duurzaamheid, diversiteit en digitalisering. We laten zien wat er in de praktijk kan en dragen dat uit, in het onderwijs en in het publieke debat. Studenten, docenten en onderzoekers zijn er klaar voor. Ze zijn klaar voor de normen en waarden van de toekomst.

Hoe versnellen we de circulaire transitie? - Kate Raworth en Inge Oskam in gesprek over wat er nodig is

Kate Raworth - Professor of Practice AUAS

It’s not about making things a bit more sustainable or a bit more inclusive – that is so last century. It's time to become regenerative and distributive by design.

Lees verder
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 21 juli 2022