Centre for Economic Transformation | CET

Donut Design Tool voor Bedrijven

Naar eerlijk en duurzaam ondernemen

Project

Het CET heeft in samenwerking met het Doughnut Economics Action Lab (DEAL) en verschillende innovatieve bedrijven de Donut Design Tool voor Bedrijven ontwikkeld. Een praktische gids met inzichten en tips om te starten met de transformatie van je bedrijf naar een organisatie die werkt volgens de principes van de Donuteconomie.

donut design tool for business

November 2022 is de tool online gelanceerd. Bedrijven kunnen nu in een workshop-setting aan de slag met de deze Donut Design Tool om met een scherpe blik te kijken naar het diepe ontwerp van de organisatie. De tool bevat dia's, activiteiten, voorbeelden, begeleiding, print outs, Miro boards en meer. Dit geeft niet alleen inzicht, maar ook de mogelijkheid voor een ieder om een workshop te organiseren met één of meer bedrijven.

Ontwikkelingsfase Donut Tool

Het onderzoeksproject bestond uit 22 proefworkshops waaraan meer dan 300 bedrijven deelnamen. Deelnemende bedrijven, onderzoekers van CET en de dougnut-denkers van DEAL onderzochten stap voor stap hoe het model van de Donuteconomie vertaald kan worden naar een instrument waarmee bedrijven de transitie naar de donuteconomie kunnen realiseren. Bedrijfsaspecten als missie, visie en doelstelling, netwerk en ecosysteem, bestuurlijke inrichting, eigendom en financiën zijn hierin meegenomen. Vanuit deze sessies is de praktische inzetbare Donut Design Tool ontstaan.

Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 17 juli 2023

Project Info

Bedrijfsaspecten uit de Donut Design Tool for Business
Startdatum 01 jan 2022
Einddatum 11 jan 2022

Contact

Erinch Sahan (DEAL)