Centre for Economic Transformation | CET

Transformation Cities Seminar

Donut-steden delen hun kennis voor economische transformatie

4 jul 2023 18:41 | Centre for Economic Transformation

Eind juni organiseerden we een inspirerende bijeenkomst samen met Euricur (KU Leuven) over de verschillende mogelijkheden die steden kunnen inzetten om economische transformatie aan te jagen. Onderwerpen waren onder andere de Doughnut Economy, de SDG's, brede economische welvaart, missies en post-groei.

Kate Raworth en Leonora Grcheva van Doughnut Economics Action Lab (DEAL) gaven een introductie over Doughnut Economics en de toepassing ervan in steden. Ruurd Priester van de Amsterdamse Donut Coalitie deelde de Amsterdamse aanpak: hoe bouw je een gemeenschap van pioniers en hoe kunnen steden leren van hun ervaringen?

Delegaties van steden uit de hele wereld die zich inzetten voor duurzaamheid kwamen samen: de actieve donutsteden Grenoble, Brussel, Riga en Tampere waren erbij en Oslo en Tallinn presenteerden concrete voorbeelden gepresenteerd. Het bracht veel nieuwe inzichten, ideeën en positieve energie. Willem van Winden, die het event leidde: 'We hebben veel van elkaar geleerd over hoe we de donut concreet kunnen toepassen.'

Vervolgafspraken om kennis te delen via webinars, om actieonderzoek op te zetten en een afspraak voor een nieuw live event in Duisburg zijn gemaakt!