Centre for Applied Research on Business and Economics

dhr.  dr. W. van Winden (Willem)

Lector Urban Economic Innovation
Email:
w.van.winden@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Kamernummer:
07A08
Afwezig:
Maandag, Vrijdag

Website:
Lectoraat Urban Economic Innovation
Ga naar HvA Research Database

Willem van Winden (1971) is stadseconoom. Hij promoveerde in 2003 aan de Erasmus School of economics, Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkte als Universitair Hoofddocent en onderzoeker bij het European Insititute for Comparative Urban research. Hij publiceerde vele internationaal vergelijkende studies, onder andere over steden in de kenniseconomie, ICT & de stad, de toekomst van de industrie in Europese industrile regio's, en economische clusters.

In 2008 werd hij benoemd tot lector Amsterdamse Kenniseconomie aan de HvA. Zijn recente onderzoek richt zich op de ontwikkeling van campussen en andere stedelijke hotspots voor de kenniseconomie. Daarnaast is hij initiator van vele onderzoeksprojecten op het bredere gebied van stedelijke economie, meestal in opdracht van gemeentelijke instellingen. Doorgaans zijn docenten en studenten nauw bij de projecten betrokken.

Van Winden is nauw berokken bij de Master Urban Management, een nieuwe interdisciplinaire en praktijkgerichte Master voor professionals in de regio Amsterdam. Daarnaast zit hij in de academic board van het HvA Urban Lab, waar de Hogeschool haar onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken samenbrengt en naar een hoger plan wil tillen.

Naast zijn lectoraat is Willem van Winden directeur en medeoprichter van Urban IQ, een internationaal georienteerde adviespraktijk voor stedelijk beleid. Hij is als docent verbonden aan verschillende Masteropleidingen, zoals de Master City Developer, en de Master of Urban Management and Development (beide Erasmus Universiteit Rotterdam). Verder is hij verbonden aan het European Institute for Comparative Urban Research (Euricur), en werkzaam als adviseur voor URBACT, een Europees instituut gericht op het bevorderen van kennisuitwisseling tussen steden.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database