Centre for Applied Research on Business and Economics

dhr.  dr. D. van Middelkoop (Daniel)

Lector Samenwerkende Professionals
Email:
d.van.middelkoop@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Expertise:
Studiesucces & Diversiteit | Docent professionalisering| Onderwijskwaliteit| Onderzoeksvaardigheden|
Ga naar HvA Research Database

Daniël van Middelkoop is sinds 2011 verbonden aan de hogeschool van Amsterdam als onderzoeker en is sinds 2018 werkzaam als persoonlijk lector Teamprofessionalisering in veranderende organisaties. De onderzoeksgroep teamprofessionalisering is gespecialiseerd in longitudinaal actie-onderzoek naar en in teams en werkt vanuit de overtuiging dat professionals een bepalende factor zijn in de kwaliteit van (complex) werk in organisaties. Met het werk van de onderzoeksgroep wil hij een bijdrage leveren aan het versterken van individuele professionals en professionele teams in zowel de publieke als de private sector.

Daarnaast doet Daniël onderzoek naar studiesucces in het hoger onderwijs. De nadruk ligt daarbij op de rol van docenten en andere stakeholders in definiëring en praktische uitwerking van studiesucces in de onderwijspraktijk. In 2013 publiceerde hij samen met Martha Meerman het onderzoek 'Studiesucces en diversiteit en wat hbo docenten daarmee te maken hebben'. In 2018 voerde hij samen met Folke Glastra de redactie over het boek ‘Studiesucces van rendement naar maatschappelijk relevantie’.

Sinds 2013 is hij als docent actief binnen de opleiding Bedrijfskunde. Vanuit zijn rol als lector werkt hij nauw samen met de opleidingen HRM en Bedrijfskunde van de Hogeschool van Amsterdam.

Daniël promoveerde in 2008 aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar machtsverhoudingen binnen figuraties van gevestigden en buitenstaanders. Hij heeft na zijn promotie enkele jaren gewerkt als ontwikkelaar van onderwijsmateriaal en -projecten

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database