Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

mw.  J.S. Ijpma (Yessica)

Research Assistant Re-Valorize
Email:
j.s.ijpma@hva.nl
Werkadres:
Fraijlemaborg, Fraijlemaborg 133, 1102 CV Amsterdam
Postadres:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Kamernummer:
3.058

Yessica IJpma doet sinds 2021 onderzoek naar Valorisatie bij het Lectoraat Entrepreneurship aan de Hogeschool van Amsterdam. Het onderzoek waar ze zich mee bezighoudt richt zich op sociale en humanitaire wetenschappers, die met hun onderzoek impact willen hebben. Impact op maatschappelijk vlak, sociaal, politiek, commercieel, of een combinatie hiervan. Binnen het lectoraat doet ze samen met een team vanuit de HvA en een Europees consortium - bestaande uit universiteiten en business partners - onderzoek naar dit proces van Valorisatie oftewel ‘het creëren van waarde vanuit de wetenschap’. Uiteindelijk is het doel een trainingsprogramma te ontwikkelen om deze onderzoekers te faciliteren om hun onderzoek succesvol te Valoriseren.

Voor dit onderzoeksproject werkte ze een aantal jaren in het bedrijfsleven als accountmanager en communicatieadviseur, nadat ze haar Master of Science behaalde in de communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en een Bachelor of Arts in de Nederlandse taal en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens deze opleidingen deed ze voornamelijk onderzoek naar interpersoonlijke communicatieprocessen, spreken in het openbaar en de ontwikkeling van creativiteit door middel van onderwijsstrategieën.

Als taalwetenschapper met een brede achtergrond ontwikkelen haar interesses zich net breed. Of het nu gaat over communiceren of over ondernemerschap en onderzoek: ontwikkeling, training en doelen bereiken gaat niet over grenzen, maar over verder kijken dan.