HvA Bibliotheek

Lenen uit een andere bibliotheek

Heeft de Bibliotheek niet het boek of tijdschrift dat je nodig hebt? Leen het bij de UvA of een andere bibliotheek in Nederland. Vraag ons om je te helpen.

Lenen uit de Bibliotheek UvA

Met een geldige lenerspas, medewerkers- of collegekaart van de HvA kun je gratis lenen bij de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

Aanvragen van boeken en tijdschriften uit het Boekendepot van de UvA en laten afleveren bij een HvA-bibliotheeklocatie kan ook.

Lenen uit Amsterdamse bibliotheken

Wil je bij meerdere bibliotheken in Amsterdam lenen, dan kun je een AdamNet-pas kopen. Hiermee heb je recht op een gratis lenerspas van:

• de Bibliotheek van de UvA/HvA;
  • de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA);
  • de Bibliotheek van de Vrije Universiteit (UBVU);
  • het Centrum voor Wiskunde en Informatica, en
  • de Bibliotheek van Hogeschool InHolland Amsterdam/Diemen.

Vraag een lenerspas aan.

Lenen uit andere bibliotheken

Als een boek of artikel niet bij de HvA of UvA beschikbaar is, kun je dit via een van de balies aanvragen bij een andere bibliotheek.

Publicaties in andere bibliotheken vind je via WorldCat Discovery. In deze catalogus vind je de collecties van ruim 400 Nederlandse bibliotheken. Ook zijn beschrijvingen en verwijzingen naar artikelen uit een groot aantal tijdschriften opgenomen.

Voorwaarden en tarieven

De landelijk vastgestelde leveringsvoorwaarden voor IBL zijn als volgt:

• Er wordt niet geleverd aan profit-instellingen, nationaal of internationaal.
  • Kopieën worden uitsluitend digitaal geleverd;
  • Leveren uit e-books is niet mogelijk;
  • Leveren uit e-journals is wel mogelijk.

De landelijk vastgestelde tarieven voor IBL zijn als volgt:

• lenen van een boek: €13,= per band;
  • kopie van artikel of hoofdstuk uit een boek: € 6,50 per stuk.

Tot het eind van het collegejaar 2019/2020 zullen de IBL-kosten voor medewerkers en studenten van de HvA en UvA niet aan hen worden doorberekend. Externen betalen de hierboven genoemde tarieven.

In augustus 2020, voorafgaand aan de start van het nieuwe collegejaar, wordt de kostendoorberekening opnieuw bekeken en vastgesteld.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 27 juli 2020