HvA Bibliotheek

Zet jouw onderzoek op Publinova in de etalage

14 mrt 2024 13:14 | HvA Bibliotheek

Publinova is het eerste landelijke platform dat praktijkgericht onderzoek van de hogescholen in Nederland vindbaar en zichtbaar maakt. Het moet de plek worden waar onderzoekers van hogescholen hun kennis met de wereld gaan delen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied.

Het platform zal de komende tijd worden doorontwikkeld en verbeterd. Dit kunnen we niet alleen. We hebben jou nodig om van het platform een succes te maken. Hoe meer onderzoekers meedoen, hoe meer impact we met ons onderzoek kunnen maken.

Maak je profiel compleet

Op de Kennisparade heeft de HvA Bibliotheek veel onderzoekers geholpen hun eerste stappen op Publinova te zetten. Heb jij deze kans gemist? Ga dan nu snel naar je profiel op Publinova en vul deze aan zodat we als hogeschool goed vertegenwoordigd zijn op het platform!

Waarom zou ik meedoen?

Anders dan andere platforms en databases is Publinova gericht op het publieksgericht presenteren van praktijkgericht onderwijs. Op Publinova zet je jouw onderzoek echt in de etalage. Dat het een landelijk platform is, maakt Publinova uniek. Bovendien kun je via Publinova interessante onderzoeken volgen en kom je via het platform gemakkelijk in contact met andere onderzoekers.

Publinova past bij de ambities van hogescholen op het gebied van open science, vindt ook Geleyn Meijer: “We laten als hogescholen zien hoe praktijkgericht onderzoek voor de maatschappij van toepassing is en beschikbaar voor een breed publiek. Ik vind het een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van de hbo-kennisinstellingen.”

Meer weten?

Publinova is een initiatief van 14 hogescholen en wordt ontwikkeld samen met SURF en Regieorgaan SIA. Wil je meer weten over het project, kijk dan op de ondersteuningspagina van de Bibliotheek. Heb je vragen of suggesties over de verdere ontwikkeling van het platform neem dan contact op met de Bibliotheek.