Hogeschool van Amsterdam

Archiefschool

Post-hbo Archivistiek

Wil je up-to-date blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van archivistiek? Ben je op zoek naar meer verdieping of wil je doorgroeien naar een nieuwe functie zoals adviseur digitale archivering? De post-hbo Archivistiek geeft je een stevig en bruikbaar fundament onder jouw werkpraktijk. De combinatie van theoretische kennis en opdrachten uit de praktijk geeft je inzicht in de manier waarop je meer waarde kunt creëren voor jouw organisatie.

Duur 10 maanden (eerste jaar)
Doelgroep Archief- en informatieprofessionals
Startdatum volgt
Sectoren Archiefschool, Hbo-er, ICT, Digitale Media en Creatieve Industrie, HBO-ICT
Prijs €6.500
Lesdag Vrijdag
Leslocatie Amstelcampus
Certificaat hbo-certificaat Archivistiek (na tweejarig traject)

Je koppelt theoretische onderdelen over archief, informatie en data aan praktijkgerichte opdrachten. Archief- en Informatieprofessionals zorgen er bij organisatie, overheden en archiefdiensten voor dat informatie op orde is. Zij waarborgen duurzame beheer en toegankelijkheid van (digitale) informatie. Na afronding van de post-hbo vergroot je loopbaanmogelijkheden in de archief- en informatiesector.

Studieprogramma

Het traject is opgebouwd uit Archivistiek, Informatiemanagement en Business IT Management. De post-hbo sluit aan op jouw beroepspraktijk en specifieke leervragen.

Het tweejarige studieprogramma zal in totaal rond de 95 studiepunten gaan tellen.
Het eerste studiejaar telt 48 studiepunten. Een studiepunt komt overeen met een tijdsinvestering van 28 uur. De lesdagen zijn op vrijdag.

Jaar 1

Je maakt kennis met het organiseren van informatie, databases en data analyse. Je leert de essentiële kenmerken van archief, informatie en data kennen. Je gaat in op het duurzaam beheren, behouden en toegankelijk houden van archiefinformatie. Je krijgt een stevige archiefrechtelijke basis.

Jaar 2

Je verdiept jouw kennis en werkt aan twee beroepsproducten die bijdragen aan de primaire archieffuncties beheer, behoud en gebruiken van archief en informatie. Je verbindt kennis aan de praktijk, je richt je op actuele archivistische thema’s, zoals privacybescherming, toegankelijkheid of e-depot.

Diploma Archivistiek

Na succesvolle afronding van het tweejarige traject verwerf je het diploma Archivistiek en het hbo-certificaat Archivistiek van de Hogeschool van Amsterdam. Je bent in staat om archiefbeheer en toegankelijkheid van informatie professioneel vorm te geven.

  • Je hebt kennis en inzicht op het gebied van archief, informatie en data.
  • Je hebt kennis en vaardigheden om een strategie voor informatievoorziening te bepalen.
  • Je kunt archivistische kennis toepassen in de praktijk.
  • Je daagt jezelf uit en geeft jouw carrière een impuls.
  • Je bent in staat archivistische beroepsproducten te maken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de post-hbo Archivistiek of uw wensen over archiefonderwijs bespreken, neem dan gerust contact op met Marieke de Haan, coördinator Archiefschool | Hogeschool van Amsterdam | HBO-ICT | m.de.haan@hva.nl | 0621158210.

Werkt u in de informatie- of archiefsector? Wilt u graag nieuwe ontwikkelingen volgen? Uw loopbaan een goed fundament geven? Of denkt u over een (nieuwe) baan als adviseur digitale archivering, dataspecialist of medewerker pubieksdiensten? Wellicht is de post-hbo Archivistiek van de Hogeschool van Amsterdam dan iets voor u. De post-hbo draagt bij aan uw beroepsontwikkeling.

U koppelt theoretische onderdelen over archief, informatie en data aan praktijkgerichte opdrachten. Archief- en Informatieprofessionals zorgen ervoor dat informatie op orde is en blijft bij overheden, organisaties en archiefdiensten. Zij waarborgen duurzame beheer en toegankelijkheid van (digitale) informatie. Na afronding van de post-hbo vergroot u uw loopbaanmogelijkheden in de archief- en informatiesector.

Gepubliceerd door  Archiefschool 4 maart 2020