Hogeschool van Amsterdam

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Centre for Market Insights

Faculteit Business en Economie

De toepassing van Artificiële Intelligentie op de beroepspraktijk van marketing en retail wordt steeds groter. Denk aan de inzet van AI om de voorkeur van iedere klant te kunnen voorspellen. Of service robots en chatbots die het menselijk klantcontact overnemen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Hoewel de potentie van AI voor marketing- en retailprofessionals onmiskenbaar groot is, weten veel organisaties nog niet hoe ze de mogelijkheden die AI biedt (optimaal) kunnen benutten. Dit geldt vooral voor organisaties in het midden- en kleinbedrijf. Het Centre for Market Insights (CMI) wil een bijdrage leveren aan het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van AI, data science en data-driven marketing.

Het CMI is het onderzoekscentrum van het cluster Marketing, Sales & Trade en het lectoraat Digital Commerce van de Faculteit Business en Economie. Binnen het CMI wordt onderzoek gedaan naar de adoptie van innovatieve technologieën, de gevolgen daarvan voor bestaande business modellen en het vertalen van (big) data naar ‘actionable insights’.

Experts op het gebied van data science en machine learning zijn aan het CMI verbonden. Het lectoraat is goed gepositioneerd binnen het werkveld van de marketing en retail. Zo wordt samengewerkt met diverse brancheorganisaties en landelijke onderzoek- en actieprogramma’s, zoals Thuiswinkel.org , de branchevereniging voor data driven marketing , ShoppingTomorrow en de Nationale Retailagenda .

Benieuwd wat het Centre for Market Insights voor jou kan betekenen? Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een (afstudeer-)opdracht, minor of stage? Of wil je als bedrijf/organisatie graag met het center samenwerken? Neem dan contact op met:

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 30 maart 2021