Amstelcampus

HvA-Poëziefestival XS

Van slam tot sonnet en van rap tot rijm. En alles wat daar tussen zit.

Evenement

Dood aan de pandemie, leve de poëzie! In maart organiseert FLOOR elk jaar het Poëziefestival in het Kohnstammhuis. Dat ging vorig jaar helaas niet door vanwege corona. Maar dit jaar laten we ons niet meer kennen! Op donderdag 11 maart organiseren we namelijk het HvA-Poëziefestival XS.

Kila van der Starre geeft een workshop Instagrampoëzie, waarin zij jou in een half uurtje de kneepjes van het online-poëzievak leert. Daarnaast is er een exclusieve voordracht van Gershwin Bonevacia, de stadsdichter van Amsterdam. Ook maken we de winnaars van de poëziewedstrijd bekend.

17:00 - 17:10 Opening

17:10 - 17:40 Workshop Instagrampoëzie

17:40 - 17:50 Voordracht Gershwin Bonevacia

17:50 - 18:00 Prijsuitreiking en afsluiting

Deelname aan de workshop is geheel vrijblijvend, gewoon lekker meekijken en luisteren is uiteraard ook mogelijk. Het festival vindt online plaats. Geef je snel op via onderstaand formulier.

Dichter in de dop gezocht!

Ben jij een dichter in de dop? Doe dan mee met de jaarlijkse HvA-Poëziewedstrijd! Het thema van de Week van de Poëzie is dit jaar ‘Samen’. Stuur je gedicht, gezang, slam, sonnet, rap of rijm uiterlijk 5 maart in via floor@hva.nl. Een vakkundige jury, aangevoerd door HvA-docent Aalt Prins, beoordeelt de inzendingen.

Kila van der Starre

Dr. Kila van der Starre is literatuurwetenschapper en poëziecriticus. In haar proefschrift Poëzie buiten het boek. De circulatie en het gebruik van poëzie richt ze zich op het gebruik van poëzie in het alledaags leven, zoals Instagrampoëzie, poëzietatoeages en poëzie in rouwadvertenties. Ze is de beheerder van Straatpoezie.nl en samen met Babette Zijlstra bracht ze het poëzie-doe-boek 24 uur in het licht van Kila&Babsie uit in de reeks woorden temmen. Hier vind je meer informatie over Kila.

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is schrijver & Stadsdichter van Amsterdam. Op filosofische maar vooral poëtische wijze geeft hij vorm aan onderwerpen als duurzaamheid, onderwijs maar ook Harry Potter. Aan de hand van zijn gedichten is hij in staat om soms een lach en soms een traan op het gezicht van het publiek te toveren. Gershwin Bonevacia werkt als dichter en schrijver samen met organisaties als het Van Gogh Museum, de Erasmus Universiteit tot aan NPO en TEDx. In 2018 debuteerde hij met zijn dichtbundel genaamd ‘Ik heb een fiets gekocht” en werd hij genomineerd als een van de meest veelbelovende Nederlanders tot en met 25 jaar.

“Ik wil dichter zijn, dichter bij mezelf, maar ook dichter bij jou”. –
Gershwin Bonevacia

Gepubliceerd door  FLOOR 23 februari 2021