Amstelcampus

Studentenwoningen

Op de Amstelcampus worden in totaal zo'n 275 studentenwoningen gerealiseerd. Op dit moment zijn er 214 in gebruik. Het zijn zelfstandige woningen met een eigen woon/slaapkamer, badkamer en keuken.

Aan de Van Musschenbroekstraat (achter het Wibauthuis) zijn 60 nieuwe studentenwoningen gerealiseerd in 2015. Het gebouw heeft vier woonlagen en sluit aan bij de gebouwen in de omgeving. Op de begane grond tref je café FEST en de Young Talent Factory.

In de Tweede Boerhaavestraat, achter het Muller-Lulofshuis, vind je ook studentenwoningen met een eigen gezamenlijke binnenplaats bovenop de sporthal. Aan de andere zijde is een entree van deze woningen aan de Tilanusstraat. De bovenste woningen hebben een balkon en de studentenwoningen variëren in grootte van 25-50 m2 en zijn van alle gemakken voorzien met een eigen woon/slaapkamer, badkamer en keuken. De prijzen liggen rond de € 650,00 (huursubsidie mogelijk vanaf 23 jaar).

Het laatste bouwproject voor de studentenwoningen rond de Amstelcampus zal in opdracht van Woonstichting De Key aan de Eerste Boerhaavestraat gerealiseerd worden. Het gaat om 69 zelfstandige wooneenheden in vijf bouwlagen. De negen woningen op de begane grond hebben per drie woningen een eigen toegang aan de straat. De overige 60 woningen op de verdiepingen zijn gelegen aan een midden corridor. Op de kop van het woonblok bevindt zich het hoofdtrappenhuis met lift, aan het andere uiteinde van het woongebouw is een noodtrappenhuis. Naast de hoofdentree is een entree naar een inpandige fietsenstalling voor 69 fietsen. Aan de achterzijde van het gebouw is een gemeenschappelijk terras.

Planning: start bouw medio 2016 / oplevering medio 2017

Wil je voor een studentenwoning in aanmerking komen schrijf je dan in bij studentenwoningweb.nl, daarop staat het woningaanbod in Amsterdam van De Key, DUWO, Ymere en Stadgenoot.

Woonstichting De Key verhuurt de Amstelcampus woningen op basis van een lotingssysteem waar de inschrijfduur meegwogen wordt. Op www.dekey.nl vind je meer informatie over studentenhuisvesting, beschikbare woningen, procedures, wachttijd etc. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam, ongeacht studielocatie, hebben voorrang op de Amstelcampus en krijgen een campus-contract (voor de duur van je studie).

Zoek de Amstelcampus studentenwoningen op onderstaande straatnamen:

  • Van Musschenbroekstraat
  • Tilanusstraat
  • Tweede Boerhaavestraat
  • Eerste Boerhaavestraat (medio 2017)

Leeuwenhoekwoningen (artist impression), start bouw medio 2016

Wibautwoning

Wibautwoningen vanaf het Wibauthof

Op kamers?

Meer informatie over studeren in Amsterdam vind je hier. Of bekijk de video voor tips van een student wanneer je overweegt een studentenwoning te zoeken:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Amstelcampus 15 mei 2017