Amstelcampus

Ingebruikname Conradhuis

26 mei 2020 16:34 | Amstelcampus

De coronatijd heeft ook invloed in de bouwsector en dat heeft vertraging tot gevolg bij de bouw van het Conradhuis.

Tijdens de coronacrisis is het bouwen van het Conradhuis met minder mensen doorgegaan, omdat een deel van de buitenlandse bouwvakkers tijdelijk naar huis vertrok. Inmiddels zijn ze teruggekeerd. Door corona is een andere manier van werken noodzakelijk en de leveringen van bouwmaterialen staat onder druk. Hierdoor is het niet mogelijk om de vertraging in te lopen. Wel wordt er op zaterdag gewerkt. De aannemer heeft hiervoor een vergunning (07-19 uur).

Hoewel het lastig is om te voorspellen hoe de coronacrisis verder verloopt, zetten de HvA en de aannemer alles op alles om de afgesproken oplevering te halen. De faculteiten Techniek en Digitale Media en Creatieve Industrie blijven tot die tijd op de huidige locaties gehuisvest en verhuizen in de zomer van 2022 naar het Conradhuis.

Damwanden

Vanaf maandag 25 mei 2020 gaat de aannemer de damwanden verwijderen aan de zijde van de Wibautstraat. Omdat de damwanden eruit getrild worden geeft dit geluid- en trillingshinder. De werkzaamheden duren ca. 1 week maar de aannemer probeert het in 3 dagen af te ronden.
Naar verwachting worden in week 25 (medio juni) de damwanden aan de Swammerdamstraat verwijderd. Zodra hiervoor de planning definitief is, wordt dit op de website vermeld.